iun. 23, 2015

|

de: rootadmin

|

Categorii: Uncategorized

UN START IMPRESIONANT DE SEZON PENTRU TANDEMUL VERWEIJ-DE HAAN

Cu intarziere de o zi, sezonul de marathon pentru crescatorii din vestul Olandei a inceput cu prima cursa de la AGEN. O concurenta frumoasa si echilibrata, cu soare puternic pe intregul parcurs si cu vand din nord.

Din pacate, numarul porumbeilor imbarcati nu a fost unul foarte mare, partial influentat de agitatia din sudul Olandei, dar si de amanarile dese din sezonul trecut.

Faptul ca porumbeii celebrului tandem Michel Verweij & Peter de Haan din Mijdrecht sunt potriviti pentru astfel de “batalii” este deja stiut. Dar, cei 2 nu erau insa siguri ca de data aceasta aveau pregatirea necesara.

Au imbarcat 9 porumbei pentru acest concurs. O pereche destinata pentru Barcelona, cativa porumbei de 2 ani despre care nu stiau foarte multe si, o super femela: deja celebra IXIA. Insa nu acesta era si planul lor initial de a o trimite si pe IXIA. Masculul ei s-a pierdut la o etapa de antrenament si aveau oua in cuib. IXIA era programata pentru St. Vincent dar dupa calculi, nu avea cum sa cloceasca singura inca o saptamana pentru a-si mentine motivatia si forma. Asa ca, o zi inainte de imbarcare, un pui mic a fost plasat sub ea. Situatia aceasta era departe de a fi ideala, dar era cea mai buna din ce aveau la indemana. Asa ca au pus-o in aplicare!

Din fericire, IXIA nu si-a dezamagit propietarii. Dar avea sa fie abia a trei-lea porumbel sosit al tandemului, si cu toata acestea avea sa castige o clasare in fata.

Ca sa nu mai lungim vorba prea mult, Michel si Peter au inregistrat o serie de sosiri impresionante la prima cursa a sezonului. Au cronometrat primii lor 3 porumbei in mai putin de un sfert de ora. Si asta de la o cursa de marathon!!! Sase din cei 9 porumbei au clasat. La nivel de sectiune Nord-Holland, au castigat locurile 3, 6 si 7. In cadrul sectiunii SNH, Section 2 din 2750 porumbei, au castigat locurile 18, 26 si 30. Trei porumbei in primii 30…pura clasa!!!

Era pentru a patra oara pentru IXIA sa aduca o clasare in  top 33 in Sectiunea 2. Ce sa mai spunem despre aceasta femela deosebita care, angajata de 7 ori, adduce 4 clasari de top si 3 clasari de mijloc? Mie mi-ar place sa detion o astfel de femela in matca mea. Voua nu?

Prima sosita pentru tandem de la acest super concurs a fost un mascul  de 2 ani, nepot din celebrul TOON, si nepot si din ODILHIA care a castigat locul 1 National Barcelona female in 2008 si concurata de Cees Limmen (provenienta directa de la Verweij-De Haan).

Al doilea porumbel sosit este un mascul din ‘Stetbreeder’ x ‘Sjarapova’, un produs care vine dintr-o imperechere comuna cu Fred Stet.

A treia este deja mentionata IXIA, si ea nepoata din ‘Stetbreeder’.

Porumbeii tandemului au avut sosiri bune la antrenamentele dinaintea cursei, si, in ultimele zile au fost pregatiti cu grasimi bune, porumb, arahide si granule Nutrievo.

Una peste alta, un start magnific de sezon pentru Michel si Peter, iar sezonul este abia la inceput. Cert este ca au nevoie de eforturi mari ca sa se mentina la acest nivel foarte inalt pentru tot sezonul.

 

P.S- in timp ce traduc acest articol, tandemul Verweij-De Haan mai castiga un spectaculos loc 8 NPO St. Vincewnt, avand din nou a doua pasare cronometrata in zona Nord-Holland!

Inca o data cele mai sincere felicitari acestor baieti mari ai sportului columbofil.

Echipa PigeonCenter.ro