iul. 10, 2015

|

de: rootadmin

|

Categorii: Uncategorized

JENTE VAN DRIESSCHE – „VITEZA LA MAXIM”

Cu siguranta putini, daca nu deloc, crescatori din Romania au auzit de numele Jente van Driessche din Belgia.

 

Ei bine, nici eu nu stiam nimic despre el, nici macar nu stiam ca exista. Asta pana in momentul in care am intrat in contact cu el. Si atunci am ramas uimit.

 

Auzisem eu multe „povesti”despre crescatorii belgieni dedicati in intregime zborurilor de scurta distanta, auzisem ca multi concureaza doar din 2-3 locuri de lansare. Trebuie sa recunosc, nu credeam ca este posibil sa faci doar asta, si din 2 in 2 zile.

 

Dar, odata cu Jente, am vazut si acum si cred.

 

Jente este unul din acesti crescatori care este dedicat intru cu totul zborulrilor de la Noyon si Quiverain. Zboruri de la 150-200 km, intr-o concurenta cu putini porumbei (ar zice unii) dar cu multi crescatori. Ma gandesc acum la cele spuse de Ad Schaerlaeckens „spune-mi cu cine concurezi si iti voi spune cat de buni sunt porumbeii tai”. Aici chiar face sens zicala asta.

Concureaza multi crescatori, si fiecare cu o mana de porumbei.

 

Jente concureaza cu porumbei cu origini celebre ( Janssen Brothers, Frans Cornet, Clement Mesmaeker, Stickers-Donckers si Gaby Vandenabele) dar si  de la campioni locali ( necunoscuti as putea spune) ca Francois Moriau care este un campion de viteza local, si care a obtinut nu mai putin de 23 de locuri 1 din 24 de concursuri (porumbel care este tatal lui Blue Sprint al lui Jente.

Tot la Ad Schaerlaeckens ma duce gandul, si la cele spuse de el: „vrei porumbei buni? atunci cauta campionii locali care nu au publicitate si care concureaza putini porumbei, sunt foarte buni si fac asta doar pentru dragul sportului columbofil”. Mare dreptate mai are Ad asta :-).

 

Nu merg mai departe cu detalii despre Jente, despre porumbeii lui, si va las sa vedeti ce lista impresionanta de rezultate a reusit in 2012 cu puii ( dupa ce s-a mutat la noua locuinta):

 

Rezultate:

 

 

Concluzie: rezultatele bune au nevoie de porumbei buni, iar porumbeii buni au nevoie de crescatori buni.

 

 

Bun cu bun nu scoate intotdeauna bun. Dar are sanse considerabil mai mari.

 

 

Echipa PigeonCenter.ro